Muurzitten voor MS

Ben jij de beste muurzitter van Nederland?

Ga met je team de uitdaging aan en steun hiermee MSonderzoek via Kiss Goodbye to MS. In de maand mei roepen wij bedrijventeams op om tegen elkaar te strijden in een wedstrijdje muurzitten op kantoor. Muurzitten? Ja, inderdaad, met de rug tegen de muur en de benen in een hoek van 90° ga je met je collega’s zo lang mogelijk tegen een muur zitten om geld in te zamelen voor MSonderzoek. De muurzitchallenge is een laagdrempelige en leuke challenge waar iedereen aan mee kan doen. Je hoeft zeker niet fit te zijn om de challenge te winnen, doorzettingsvermogen speelt een grotere rol dan je zou denken. De beste muurzitters worden meegenomen in het nationale muurzitklassement. 

Over muurzitten

Muurzitten is een oefening waarbij je met een rechte rug tegen de muur aan zit met je benen gebogen in een hoek van 90°Deze oefening is niet alleen goed voor de bovenbenen, maar ook voor de spieren in je rug, buik en billen. De gemiddelde muurzittijd ligt rond de 3 minuten. Het wereldrecord muurzitten is nog altijd in handen van een dame. 

Benodigdheden

  • stopwatch
  • vlakke muur en ondergrond
  • pen en papier voor scores
  • telefoon voor video opname
  • doorzettingsvermogen

Regels

  • rechte rug
  • benen gebogen in een hoek van 90°
  • voeten heupbreedte uit elkaar
  • de tijd stopt wanneer de deelnemer de grond raakt

Hoe werkt het?

Stap 1: Download hier het sponsor formulier.

Stap 2: Laat je voor een bedrag van 1 EUR per 30 sec. sponsoren door vrienden, familie en bekenden. Haal zoveel mogelijk sponsoren binnen om MS onderzoek te ondersteunen.

Stap 3: Plan een dag en tijdstip in mei voor de “kantoormuurzitchallenge”. 

Stap 4: Zorg dat de benodigdheden klaarliggen, de regels bekend zijn bij de deelnemers en er iemand is om de scores bij te houden en het geheel vast te leggen op video. LIVE video via Facebook of Instagram kan uiteraard ook. Vergeet ons niet te laten weten wanneer, dan kijken we uiteraard mee. 

Stap 5: Wie is de beste muurzitter van jouteam of bedrijf? Zet het filmpje online (als bewijs) en tag ons zodat wij de winnaar en zijn/haar beste tijd mee kunnen nemen in ons nationaal muurzitklassement. Vergeet niet de volledige naam van de winnaar, bedrijf en finale tijd te vermelden. Je bedrijf en beste muurzitter doen dan in het nationale klassement mee voor MS Muurzitter 2019! Eind mei wordt de winnaar bekend gemaakt. 
FB @StichtingMSResearch #muurzittenvoorMS 
Instagram @kissgoodbyetoms_nl #muurzittenvoorMS 
Geen social media? Geen probleem…..stuur ons dan een mailtje met het filmpje, je gegevens en de totaal geworven fondsen. 

Stap 6: Verzamel aan de hand van je scores de fondsen en doneer deze hier aan de actie Muurzitten voor MS. 

Wij danken initiatiefnemer fit20, die op 3 mei jl. een fantastische muurzit prestatie hebben neergezet in filiaal Rijswijk.  

Laat mensen met MS niet zitten en kom in actie!

Start typing and press Enter to search