Stichting MS Research steunt onderzoek

Een klein overzicht

€65 miljoen voor onderzoek

Het structureel financieren van MS-onderzoek is het hoofddoel van Stichting MS Research. Sinds 1980 heeft de Stichting in totaal bijna €65 miljoen geïnvesteerd in ruim 350 onderzoeken. Inmiddels behoort het Nederlandse MS-onderzoek tot de top van de wereld. De vooruitgang in kennis, diagnose en behandeling is indrukwekkend, maar we zijn er nog niet..

Zorg en onderzoek onder één dak

De MS-centra van Amsterdam, Rotterdam en Noord Nederland zijn gespecialiseerd in onderzoek naar MS en de zorg voor mensen met MS. Stichting MS Research ondersteunt de centra structureel, dit geldt ook voor de Nederlandse Hersenbank voor MS. Zo komt de oplossing voor MS elke dag een stukje dichterbij.

100% naar MS-onderzoek

Het geld dat in Nederland wordt ingezameld gaat voor 90% naar Nederlands onderzoek. De overige 10% wordt geheel besteed aan internationaal MS-onderzoek. Wij ontvangen geen overheidssubsidie en zijn dus volledig afhankelijk van particuliere giften. Daarom gaat Stichting MS Research zorgvuldig om met jouw gift en zorgt ervoor dat elke gedoneerde euro zo goed mogelijk wordt besteed.

Unieke mondiale MS-onderzoek campagne

Kiss Goodbye to MS is de enige mondiale campagne die MS-onderzoek financiert. Meer dan 15 landen van over de hele wereld doen mee, waaronder Nederland.

Onderzoek helpt MS de wereld uit

Wetenschappelijk onderzoek is nodig om de oorzaken van MS te vinden en zo de ziekte te kunnen behandelen en uiteindelijk genezen. Met jouw steun kunnen de beste MS-onderzoekers uit de hele wereld toewerken naar een doorbraak.

Groeiend succes

Dankzij de Kiss Goodbye to MS campagne wordt in steeds meer landen succesvol geld opgehaald voor MS-onderzoek. In 2017 deden 8 landen mee, zij haalden samen meer dan 1 miljoen euro op. In 2018 groeide de campagne, 15 landen haalde meer dan 1.2 miljoen op. Help mee om 2019 tot een nóg groter succes te maken!

Ontwikkeling jong talent

Wij vinden het belangrijk dat jonge talenten aangemoedigd worden om onderzoek naar MS te doen. Daarom geven wij hen een steuntje in de rug met verschillende persoonlijke onderzoekssubsidies. Zo kunnen onderzoekers hun innovatieve idee uitwerken en/of ervaring opdoen bij een internationaal erkend onderzoeksinstituut.

Internationale alliantie

In de International Progressive MS Alliance werken MS-organisaties en prominente MS-experts wereldwijd samen aan één doel; het vinden van een behandeling die de progressie van MS stopt. De alliantie is in 2012 opgericht door zes MS-organisaties, waaronder Stichting MS Research. Inmiddels zijn 16 organisaties bij deze unieke samenwerking betrokken.

Kennis delen

Stichting MS Research werkt samen met wetenschappers, neurologen, mensen met MS, donateurs, mantelzorgers, vrijwilligers, MS-organisaties, MS-(zorg)professionals en het grote publiek. Door het stimuleren van samenwerking en het delen van kennis komen we verder.

Wij zijn trots op wat tot nu toe is bereikt. Maar we blijven ons inzetten voor een MS-vrije wereld. Door (inter)nationale samenwerking komen we elke dag een stapje dichterbij.

Om MS-onderzoek verder te brengen is geld nodig. Meer giften betekent meer onderzoek.

 

Wat doe jij om ons te helpen?

Start typing and press Enter to search