Over ons

en wat het betekent voor jou!

… is er aan de hand? We horen het je denken.

Multiple sclerose (MS) is letterlijk en figuurlijk een zenuwslopende ziekte. Iedereen kan MS krijgen, ook kinderen. MS komt ongeveer twee keer zo vaak voor bij vrouwen als bij mannen. De meeste mensen met MS krijgen de diagnose tussen hun 20ste en 40ste levensjaar. Het moment dat mensen hun carrière willen starten of een kinderwens hebben. In Nederland leven ongeveer 17.000 mensen met MS. Dankzij wetenschappelijk onderzoek zijn er al belangrijk stappen gezet maar een oplossing voor de ziekte is er nog niet.

Kiss Goodbye to MS is een wereldwijde gezamenlijke actie van mensen die, net als jij, zich in durven te zetten om geld op te halen voor MS. Stap uit je comfortzone en daag jezelf uit om iets grappigs, spannends, geks of iets origineels te doen. Zo draag je bij aan het zo belangrijke wetenschappelijk MS-onderzoek.

Bepaal zelf wat jij wil doen, zoek mensen in je omgeving die jou willen helpen of start zelf een actie en ga de uitdaging aan!

Vergeet niet om jouw actie te delen met vrienden, familie en via social media door de hashtag #KissGoodbyeToMS te gebruiken.

Je kunt een taart bakken, een kilometer lopen, met 100 mensen Zumba dansen onder water, of een rode lippenstift-dag organiseren op je werk. Wat je ook doet, daag jezelf uit, maak het leuk en haal zoveel mogelijk geld op.

Start direct jouw eigen actie.

… gebeurt het?

Door heel Nederland en over de hele wereld.

Overal zetten mensen acties op en worden evenementen georganiseerd voor Kiss Goodbye to MS. Doe mee en start jouw actie met een paar drukken op de knop…

Wil je weten wat er in Australië, Canada, Denemarken, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Spanje, Groot Brittannië en Amerika gebeurt? Kijk hier

… is dit allemaal? Goede vraag.

Met de lancering van de website op 14 februari 2019 loopt de campagne tot en met 30 mei 2019, Wereld MS dag. Er is dus meer dan genoeg tijd om mee te doen, alleen, met je school, je bedrijf, familie en/of vrienden.

De hele maand mei staat in het teken van #KissGoodbyetoMS, niet alleen in Nederland maar over de hele wereld.

Volg alle acties op Facebook, Twitter, Instagram en sluit je aan bij de wereldwijde actie voor Kiss Goodbye to MS.

Wees creatief! Het kan zo simpel zijn als een Kiss Goodbye to MS Twibbon (een digitaal kusje) aan je Facebook of Twitter profiel toevoegen (vergeet niet te doneren), of een rode lippenstift dag op je werk of school organiseren, of natuurlijk een actie pagina opzetten en jezelf écht uitdagen!

Deze campagne is er voor jou, dus wat ga je doen?

… organiseert de campagne? Fijn dat je het vraagt.

Onder de vlag van de Internationale MS Federatie (MSIF), werken MS-organisaties over de hele wereld samen ‘to Kiss Goodbye to MS’. Een internationale fondsenwervende campagne die elk jaar groeit, elk jaar komen we dichterbij de oplossing voor MS.

Stichting MS Research is verantwoordelijk voor de campagne in Nederland en deze website. De opbrengst van onze Kiss Goodbye to MS Campagne gaat voor 90% naar MS-onderzoek in Nederland. De overige 10% wordt geïnvesteerd in internationaal MS-onderzoek.

De hele maand mei staat in het teken van #KissGoodbyetoMS, niet alleen in Nederland maar over de hele wereld.

Volg alle acties op Facebook, Twitter, Instagram en sluit je aan bij de wereldwijde actie voor Kiss Goodbye to MS.

Deze campagne is er voor jou, dus wat ga je doen?

… is het zo belangrijk en waar gaat het geld naartoe? 

Wereldwijd hebben meer dan 2.5 miljoen mensen MS, waarvan de meerderheid vrouw is. In Nederland leven meer dan 17.000 mensen met MS. Meestal krijgen mensen de diagnose als ze tussen de 20 en de 40 jaar zijn, in de bloei van hun leven. Het is een chronische en onvoorspelbare ziekte die om een serieuze oplossing vraagt.

De noodzaak voor die oplossing betekent niet dat het financieel mogelijk maken van MS-onderzoek niet leuk mag zijn.

Het geld dat wordt opgehaald met de Kiss Goodbye to MS campagne gaat naar wetenschappelijk MS-onderzoek. Stichting MS Research steunt onderzoek naar de oorzaken, behandeling en mogelijke oplossingen voor MS, alsook naar het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met MS. Op social media kun je allerlei voorbeelden vinden van de fantastische acties die mensen wereldwijd hebben opgezet om de campagne te ondersteunen.

Geld voor onderzoek komt nooit vanzelf en onderzoek kost veel geld. Dus met jouw inzet maak je het onmogelijke mogelijk.

Meedoen?

Start typing and press Enter to search